Himmellejrens formål
En uge på Himmellejren giver børnene en uforglemmelig sommerferieoplevelse, som kan måle sig med deres skolekammeraters. Vi tror på, at dette opnås gennem nærvær, venskaber og oplevelser. Det allervigtigste for os er, at lejren er et rart og trygt sted, hvor børnene oplever, at der er nogle voksne med overskud til at hygge, lege og pjatte med både de forsigtige børn, der har svært ved at komme hjemmefra, og de meget aktive børn med gang i. Himmellejren er for børn i udsatte positioner, som har ikke har mulighed for at komme på sommerferie. Det kan af være af økonomiske, sociale, familiære, psykiske, fysiske eller andre årsager.  På Himmellejren kan og vil vi rumme alle børn, derfor tager vi også imod børn som eksempelvis kan have diagnoser, adfærdsvanskeligheder eller være fysisk handikappet.

Informationer om lejren

Himmellejren består ud over børn af en lejreledelse, en hjælpergruppe og et køkkenhold. Vi er hvert år cirka 40 engageret frivillige, som ønsker at bruge en af uge af sommerferien på at gøre en forskel for en masse skønne børn. At vi er så mange frivillige, gør det muligt altid at være nærværende, positivt og have tid til at imødekomme det enkelte barns behov. Vi tror på, at alle børn er specielle og unikke, og derfor er vi også en meget forskellige folk af frivillige hvad angår alder, køn, erfaring og interesse, så vi kan favne så bredt som muligt.
Himmellejren er en børne-lejr for primært børn mellem 7 og 13 år. Lejren afholdes på Vesterbølle Efterskole med masser af plads, dejlig natur og attraktive muligheder, som stor sportshal, gymnastiksal med alverdens redskaber og et velfungerende, kreativt værksted.  Himmellejren rummer hver sommer cirka 60 børn. Børnene sover på 2-3 mands værelser fordelt på en pige og drenge gang. Nogle enkelte nætter sover de ældste af børnene i vores hyggelige shelters nede ved lejrens bålsted. 

Hvordan indstiller jeg et barn?

Hvis du ønsker at dit barn skal med på Himmellejren, skal du kontakte de sociale myndigheder, da det er dem som indstiller børn.

Hvis du arbejder for de sociale myndigheder eller er kontaktperson for en lokalafdeling under Røde Kors i Danmark, kan du tilmelde børn og unge til ferielejrene. Læs mere om indstilling 

Har du yderligere spørgsmål er du altid velkommen til at kontakte os på mail eller telefon.

Mange varme hilsner
Himmellejren