På Himmellejren er vi altid glade for at få nye frivillige hjælpere på lejren. Vi har et stærkt fællesskab, da vi alle har sammen interesse – at give børnene en helt fantastisk sommerlejr! Vi griner sammen og løfter sammen i flok og bifalder nye gode idéer. Det vigtigste for os er, at du har lysten til at gøre en forskel, er positiv og nærværende. En uge på sommerlejr er en uge fuld af sjov, som skaber uforglemmelige minder. Ferielejr er de voksens frirum. Det er en uge, hvor du kan genlive din barnlige sjæl – lave sjov og pjatte, men også hvor du virkelig gør en forskel!

Hjælper på lejren 

For hjælpere er det børnene, som er i centrum.  Hele ugen laves der forskellige skægge planlagte aktiviteter, men der er også masser af plads til spontane fodbold- eller høvdingeboldkampe, brætspil med te og kage, at udfylde sine kreative evner i vores velfungerende værksted og meget mere. En uge på lejr, er en uge fuld af godt humør og højt tempo, men det er også en uge, hvor du mærker hvor stor en forskel du gør for et barn. Du kan mærke, hvor meget gælde det giver et barn, at du har tid til at lytte, lege og le sammen.

Hvad kræver det at blive hjælper?
Du har lyst til at gøre en forskel for børn, hvor du kan sætte deres behov i centrum. Du er glad for at være en del af et socialt fællesskab, hvor vi samarbejde på kryds og tværs om at skabe en fantastisk sommerlejr. Sidst men ikke mindst, så har du gåpåmod og ser muligheder. Det er vigtigt, at du har lyst og overskud til at give dig fyldt ud på lejren og i planlægnings arbejdet op til lejren. På Himmellejren er hjælperne opdelt i grupper, som hver står for at planlægge en hel eller halv dags aktiviteter. Her er det kun jeres fantasi, som sætter grænser, hvor der hvert år bliver lavet nye spændende, sjove og kreative aktiviteter for børnene.  Da gode aktiviteter indebærer planlægning, er det vigtigt at du som hjælpere er indstillede på at tage ansvar i planlægningen.

Køkkenhjælper på lejren
Himmellejren har det mest fantastiske køkkenhold i hele verden, hvis du spørg børn og hjælpere. Vi får altid helt i gennem velsmagende, frisk og hjemmelavet mad og kage. Dette fortæller børnene glædeligt om både på lejren og når de kommer hjem og derfor har vores køkkenhold en helt speciel plads på lejren, da Himmellejren ikke ville være himmellejren uden deres engagement. I køkkenet er der højt til loftet og laves ofte spas og sjov. Selv om der laves rigtig meget mad, er der altid plads til hygge over en kop kaffe.

Hvad kræver det at blive køkkenhjælper?
Det vigtigste for at blive køkkenhjælper er, at du har lyst til at gøre en forskel, og at du har lyst til at bruge en uge på at lave en masse fantastisk mad. Der er altid plads til nye hjælpere på køkkenholdet, hvor hjælperne også kan være med til aktiviteter, hygge og udflugter sammen med børnene, hvis du har lyst. Det er på ingen måde nødvendigt at du har erfaring med at lave mad eller lignende, da vores erfarne køkkenhold har styr på planlægning, indkøb og madlavning, men de kan altid bruge et par ekstra hænder. Har du gode idéer til nye retter, drikke eller noget helt tredje, tages disse altid godt imod. 


Generelt for frivillige

Som frivillig skal du sætte datoerne af fra den 24.-26. maj 2019 til forberedelsesweekend og den 13.-21. juli 2019 til selve lejren.  Vi forsøger at lave sammenkørsel til både forberedelsesweekend og lejren så vidt det er muligt, ellers benyttes der offentlig transport, som bliver refunderet. Lejren byder på lækker mad og gode sovemuligheder, hvor lejren har madrasser, men der skal medbringes dyne/sovepose og pude. Derved er der ikke nogen økonomiske udfordringer ved at tage med på lejr, men lidt lommepenge til slik og sodavand er altid en god ide

Hvordan kommer jeg med på lejren? 

Er du blevet fristet og vil med på himmellejren 2020, skal du indsende en elektronisk ansøgning gennem Ungdommens Røde Kors ansøg. Husk at vælge lejr 18 Himmellejren, hvis det er netop Himmellejren du ønsker at komme på. I marts vil du modtage svar om du er kommet med som hjælper på lejren.

Har du yderligere spørgsmål er du altid velkommen til at kontakte os på mail eller telefon.

Mange varme hilsner
Himmellejren